top of page

"שובם של הערביסטים"

גדנ"ע 2016
 ובכן חברים וחברות, שוב יצאנו לגדנ"ע מזרחנים-"מודיעין באופק" ושוב נדדנו מבית הספר לגבעת חביבה לכמה ימים עמוסים, מעייפים ומספקים במיוחד בחסות חיל המודיעין.
מחנה הגדנ"ע הזה בשונה מקודמו, ארך 3 ימים בלבד ("איך עובר הזמן כשנהנים..."), מה שאומר שכל יום היה משמעותי, חוויתי ,מעשיר ועמוס להפליא.
 ביום הראשון, כמעט כשהגענו, מיד אחרי החלוקה לחדרים, התחיל השיעור הראשון ואיתו חזרו "ההקשבים" והאווירה הצבאית-הבנו שהגענו למשהו שונה.
 שוב ההרצאות שנעו בין סיפורי קרבות מרגשים, תיעוד מרתק של עבודת המודיעין החסויה והתנסות מעשית בסיכול פיגועים.
 הימים הארוכים, שדרשו כוחות רבים, לוו בלילות "חמים" עם כוס תה בעמדת העוגיות, בהפתעות המתוקות של שגית ובוויכוחים בלתי נגמרים עם המפקדים באשר לשעות השינה.
 בקיצור, קוראים יקרים, אם אחרי הנסיעה הקודמת לגדנ"ע חשבנו שזו חוויה שלא חוזרת פעמיים-טעינו בענק!!!
אלה היו ימים נפלאים ושוברי שגרה שהיו שווים הכל!
ולסיום אסור לשכוח:
"לאן שלא תביט-ערבית!"
 זוהי הזדמנות לומר תודה בשם המגמה להנהלת בית הספר שמעודדת ,תומכת ומאפשרת את יציאתנו לגדנ"ע-בזכותכם זכינו לחוויה מיוחדת במינה שהיא בגדר "מתנה שאין לה שניה".
شكرا=תודה
נמרוד יניב יא4,מגמת הערבית.

ביקור תלמידי שכבת י"ב בבי"ס יסודי באבו גוש

 
חלק מתכנית ״התפתחות אישית ומעורבות חברתית״ מהווה פרויקט סוגיות בחברה הישראלית. במסגרת פרויקט זה בו התלמידים מתבקשים לתרום שעות למען הקהילה בדגש על הכרת האחר וכיבודו, יצאנו תלמידי שכבת י״ב ביום חמישי ה-26/1/17 לפעילות התנדבותית בבית הספר ״השלום״ שבמועצת אבו-גוש.בית הספר הינו בית ספר ערבי שברוב תלמידיו מוסלמים. עם כניסתנו למבנה בית הספר התפעלנו מהדרך בה בית הספר דואג לשילוב בין הערביות לישראליות של התלמידים; משפטים מעודדי שלום סובלנות,כבוד, כל הציורים והכרזות במסדרונות בית הספר, כתובים בשתי שפות-עברית וערבית. (אנחנו תלמידי המגמה הערבית-קראנו,הבנו והתרשמנו).

 

כל תלמידי השכבה שלנו חולקו כך שכל כיתה העבירה פעילות לשכבה מסוימת בבית הספר "השלום ""السلام"בנושא קיימות, איכות הסביבה. מדהים היה לראות איך אנחנו כבני נוער בוגרים והם כילדים קטנים שמים לרגע את ה״הבדל״ בינינו בצד וכולנו, לא משנה מה היא עמדתנו נתרמנו לפעילות ונהננו מנתינה וקבלה. תלמידי הערבית עזרו בתקשורת בין התלמידים ואנחנו לימדנו אותם איך לכתוב בעברית והם אותנו-בערבית. הדור שלנו הוא יהיה הדור שיוביל את העולם בשנים הקרובות ולכן חשוב שנשתתף ונעודד מפגשים כאלה, המגשרים (ולו במעט)על פער בין התרבויות.

 

עמרי מויאל ,מגמת ערבית,עירוני י"ד

תלמידי י"ב במסע לפולין

תלמידי שכבת  י"ב התארחו במהלך המסע לפולין בבי"ס בעיר קטוביץ', אשר קיבל את פניהם בחום ובהתרגשות גדולה.

מפגש מרגש וייחודי זה בין תלמידים מישראל ותלמידים מפולין כלל מעגלי שיח, פעילויות משותפות וחשיבה על המשך הקשר המשותף.

התלמידים הציגו את ישראל ותל אביב ואת פולין וקטוביץ', שוחחו על השואה, על החיים כיום ועל מקומם של בני הנוער ורקדו ריקודים פולנים וישראלים.

צוותי המורים קיימו גם הם שיח משותף על האתגרים החינוכיים כיום וסיכמו כי המפגש ייהפך למסורת בכל שנה.

מנהל ביה"ס אמר לתלמידים הישראלים והפולנים כי על אף שאנו חיים בעידן דיגיטלי ואינטרנטי המפגש מוכיח כי אין תחליף לדיאלוג פנים מול פנים, וכי הוא מקווה שהמנהיגים בעולם יאמצו דרך זו.

מנהלת ביה"ס הפולני אמרה, כי היא מקווה שהתלמידים ראו כי פולין היא לא רק שואה, אלא גם עשייה רבה כיום.

יום ספורט- גיבושון

בחודש ספטמבר יצאו תלמידי שכבת י'  ליום ספורט אתגרי בחוף מציצים שבתל אביב. במהלך יום הספורט התלמידים לקחו חלק בתחנות תחרותיות, כל כיתה במטרה לנצח את הכיתות האחרות בשכבה. התחנות כללו מירוצי שליחים עם מים מהים,  מירוץ אלונקות ועוד. לאחר מכן, הכיתות השתתפו בטורנירים מסוגים שונים; הבנים בטורניר כדורגל והבנות בטורניר כדור-עף חופים. בסוף היום הודיעו לשכבה על הכיתה המנצחת – י1, והשכבה חזרה הביתה

.ברוח ספורטיבית ומגובשת

 

אביגיל כהן י5

תרומתנו לקהילה

 

כיתה י1 –      התקיים מפגש עם בית ספר "גוונים" ממועצה אזורית מנשה ושיח על קבלת האחר והכנת מעגלי שיח בנושאים של קבלת האחר והשונה.  מטרת הפעילות הייתה להכיר בני נוער מרקע שונה, תוך קיום שיחה אודות הדומה והשונה בחיי היומיום ובתפיסת העולם ביחס לישראליותנו.
הפעילות כללה היכרות פעילה באמצעות הפעלות ומשחקים ושיחה בקבוצות קטנות בהובלת התלמידים. הפעילות סוכמה כאירוע חוויתי וחשוב ומתוכנן ביקור גומלין לקראת פסח.

כיתה י2-        מעגלי שיח עם שכבת ח' בנושא "רב תרבותיות בחברה הישראלית". במסגרת שבוע תרבות ישראלי, רכז מגמת אזרחות קיים שיחה עם כל שכבת ח' בנושא מגוון הזהויות בחברה הישראלית, המחלוקות בניהן והדרך לפתור מחלוקות אלה ע"י קבלת האחר והשונה – סובלנות. שכבת ח' חולקה לקבוצות וכל קבוצה עברה סדנאות: האחת – חופש הביטוי , שיימינג והשלכותיו החברתיות האישיות. השנייה – אפליה פסולה, גזענות וסובלנות. את הסדנאות הכינו והעבירו תלמידי כיתה י2, בראשה המחנך איתי סאל, שהוא גם רכז אזרחות וכותב התוכנית להשכלה כללית "סוגיות בחברה הישראלית".

כיתה י3 –      פעילות בנושא העלאת המודעות למחלת ניוון שרירים "דושן". הקמת קמפיין לנושא והעברתו בכל  הכיתות ( י-יב) בבית הספר. התלמידים התחלקו לקבוצות והכינו מצגות בנושא למטרת העלאת המודעות. את המצגות העבירו בכל הכיתות. בנוסף ערכו יום התרמה לאלון (בהתקשר לקמפיין  "חיים לאלון") במסגרת יום חלוקת תעודות.

כיתה י4 -        פעילות בצ'יימס. עזרה לתלמידים עם מוגבלויות בשיעור ציור ואומנות.

כיתה י5-      פעילות ביום רבין – השתתפות במעגלי שיח עם שכבת ז' בנושא "אחריות על המילה". הכיתה התחלקה לשתי קבוצות. האחת העבירה פעילות של כרזות על אירועים שהתרחשו משנת 2000 ועד היום על פי חמשת המ"מים. הקבוצה השנייה ערכה מעגל איוורור רגשות בנושא סבלנות וקבלת האחר. במסגרת התחנה השנייה תלמידים משכבת י' עברו בין הקבוצות והעבירו פעילות על אלימות מילולית ולקיחת אחריות על המילה.

בשבוע תרבות ישראלי, כל שכבת י' יצאה למפגש והתנדבות בגני ילדים של ילדים זרים. ביצוע פעילות התנדבות בדרום תל-אביב נערך כחלק מהסיוע לאוכלוסיות החלשות, והיכרות עם מגוון האוכלוסיות בעיר (עובדים זרים, ערבים, נוצרים).

במסגרת התכנית להתפתחות אישית ולמעורבות חברתית  תלמידי שכבת י' לוקחים חלק בפרוייקטים חברתיים מגוונים:

כותבים עלינו בעתון ידיעות ת"א

bottom of page